
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
Ha-ber.com
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Asya turuna ilişkin açıklanan resmi programda Çin’in kendi toprağı olarak gördüğü Tayvan yer almadı ancak yerel basında çıkan haberlerde Pelosi’nin Salı gecesi Tayvan’da olacağı belirtiliyor.
Beyaz Saray, Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret etme hakkı olduğunu söyleyerek Çin’in son dönemde sorumsuzca bir söylem benimsediğini savundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby, tehditkar eylemlerden söz etmenin yanlış hesap ya da karışıklık ihtimalini arttırdığını vurguladı.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Tayvan ziyaretinin tamamen Nancy Pelosi’nin kararı olduğunu belirterek Çin’e gerilimi tırmandırmama çağrısında bulundu.
Blinken, “Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Tayvan’ı ziyaret etmeye karar verir ve Çin de kriz yaratmaya ya da gerilimi tırmandırmaya çalışırsa, bunun sorumluluğu tamamen Pekin’de olur’’ ifadelerini kullandı.
VOA Türkçe Pelosi’nin olası Tayvan ziyaretinin Amerika ve Çin arasında neden gerilime yol açtığını derledi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!