Yıldız Akalın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:
‘’Biz geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama Mertçeydi.
Onun için de hiçbirimiz korkmadık.
Sinan Ateş’i katledenler torbacılardı!’’
Derken; gerçek kimliğini, siyasi anlayışını, kişiliğini kendi ağzından itiraf ediyor, gerek kendi döneminde, gerekse siyasi suikastları haklı görerek kutsuyordu.
Sinan ATEŞ cinayetle ilgili MHP’den ve AKP’den hiç tepki gösterilmemişti.(*1)
Akşener 2016’da yaptığı bir konuşmada:
‘’MHP’ye Genel Başkan olmasın. Faili meçhul cinayetlerin sorumlusu odur diyorlar.
Ne derseniz deyin, hepsi kabulümdür’’.
Bu ülke için, bu milletin birliği beraberliği için, bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır. Sorumluluğunu sonuna kadar alıyorum!’’ Demişti.(**)
Akşener’in ikiyüzlü siyasetini en geç gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Hem CHP’nin seçim kaybetmesini, hem de Kılıçdaroğlu’nun siyasi yaşamına son verdir di.
Dünya Irkçıların iki lideri vardır:
Almanya’nın Faşist Lideri Adolf Hitler ve İtalya’nın Faşist Lideri Benito Mussolini’dir.
2. Dünya Savaşında Türkiye’de Kızıl Elmacılar, Türkiye ırkçıları Turancılar Hitler saflarında savaşa girmemizi dayatmışlar, İsmet İnönü bu Pazar Savaşına katılmamızı engellemişti.
Türkiye’de Nihal Atsız, Ali İhsan Sabis, Hüseyin Emir Erkilet, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Fethi Tevetoğlu Hitler saflarında savaşa girmemiz için çok çabaladılar, başaramadılar.
1944 yılında ırkçılık ve Turancılık davasında yargılandılar, mahkûm oldular.
Bu ırkçılar, DP iktidara gelince rahatladılar.
27 Mayıs İhtilalinde TSK’nın iktidarda kalıcı olmasını istedikleri ve darbe hazırlıklarında oldukları için görevden alınıp sürgün edildiler.
Türkeş öncülüğünde kurulan MHP, siyasal İslamcılarla anlaşarak Laik Cumhuriyet’ten, Atatürk’ten, çağdaş Türkiye’den yana gençlerin katledilmelerinde rol aldılar.(*1 )
Meral Akşener bu söylemleriyle bu ırkçı, uydurulmuş İslamcı örgütün militanı ve temsilcisi olduğunun itirafını yaptı.
Erdoğan gibi Bahçeli ve Meral Akşener önceden danışmanlarca yazılan yazıları Prompterden okuma dışına çıktıklarında konuştuklarında asıl düşüncelerini, gerçek kişiliklerini gösteriyorlar.
İHD verilerine göre, 1989-1999 yıllarını kapsayan on yıllık dönemde toplam 1964 kişi faili meçhul siyasi cinayetlerde hayatını kaybetti.
Meral Akşener, 8 Kasım 1996-30 Haziran 1997 tarihleri arasında içişleri bakanıydı.
Faili Meçhul cinayetler, Akşener’in ‘’Ağabeyim’’ dediği Mehmet Ağar döneminde artmıştı.
Akşener’in İçişleri Bakanı olduğu dönemde; 1996’da 78 insan, 1997’de 109 insan faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybetti.
Haluk Kırcı ve Abdullah Çatlı’nın 7 iÜniversite öğrencisini boğarak sonrada de kurşunlayarak öldürmeleri Mertçe miydi?
Kadın haklarını savunan Konca Kiriş, şimdiki HÜDA-PAR militanları Hizbullahçılar tarafından kaçırılarak bir ay işkenceden sonra öldürüldüğü odaya gömülmesi Mertçe miydi?
Emekli Müftü Turan Dursun 1990 yılında pusu kurularak öldürülmesi Mertçe miydi?
Abdi İPEKÇİ, Doğan ÖZ, Bedrettin CÖMERT, Muammer AKSOY, Çetin EMEÇ, Bahriye ÜÇOK, Musa ANTER, Zübeyir AKKOÇ, Uğur MUMCU, Onar KUTLAR, Metin GÖKTEPE, Ahmet Taner KIŞLALI, Gaffar OKKAN, Üzeyir GARİH, Necip HAPTEMİTOĞLU, Hırant DİNK Tahir ELÇİ
Cumartesi Annelerinin çocukları
Mertçe mi katledildiler?
YILDIZ AKALIN
(*1) Sinan Ateş Ülkü Ocakları Genel Başkanı iken MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından görevden alınmıştı.
Sinan Ateş cinayeti, Özel Harekât polis ve MHP desteğiyle ‘’davadan döndüğü için’’ öldürüldüğü, adresinin Ülkü Ocakları Başkanının istediği, katil zanlısı Tolgahan Demirbaş MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde saklandığı, sonradan Cumhuriyet savcısı Ayhan Ay, Tolgahan Demirbaşı tutuklayınca görevden alınarak suikastın özerinin örtülmesi sağlanmıştı.
(**2) Eski ülkücü gazeteciler, sağcı politikacılar MHP militanlarınca saldırıya uğramış hatta Türkeş’in kızı tarafından düzenlenen babası Alparslan’ı anma toplantısına Ülkücü militanlarca saldırılmıştı.
KRT TV programcısı Afşin Hatipoğlu’na 14 Ocak 2021 tarihinde yapıldı. Saldırganlar daha sonra Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nu hedef aldı. Gazeteciler, aldığı darbeler sonrası hastanede tedavi edildi.
(***3) 27 Mayıs İhtilalini Türkiye’ye ve dünyaya duyuran Alparslan Türkeş’ti. Daha sonra TSK’nin iktidarı devretmesine karşı olduğu için MGK kararıyla sürgün edildi. Sürgün dönüşünde Osman Bölükbaşı’nın partisi MÇP girdi ve1965 yılında partiyi ele geçirerek MÇP Genel Başkanı oldu.
1969 Yılında partinin adı MHP olarak değiştirilerek HİTLER ideolojisini savunan ilk parti olarak Siyaset dünyasına katıldı.














Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!