ha-ber.com
Almanya´daki oteller, Booking´den rekabet kurallarına aykırı olan “en iyi fiyat şartlarından” dolayı tazminat istiyor.
Booking.com, 2004 yılından itibaren başlamak üzere otellere booking.com´dan başka bir online rezervasyon portalinden booking.com´a verdiği fiyattan daha düşük bir fiyat sunmasını yasaklayan kontratlar verdi.
Otellere rekabet kurallarına aykırı bir şekilde dayattığı bu şartların sayesinde booking.com, otellerden yüzde 50´lere varan satış komisyonu almayı da başardı. Bu da otellere haksız zararlara yolaçtı.
Almanya´nın otelci birliği İHA şimdi de Booking.com´a bu nedenle dava açan 2 bin otele destek vereceğini bildirdi.
Federal Almanya Rekabet Kurulu 2013 yılında İHA´nın şikayeti üzerine Booking.com´a karşı bir dava açmıştı ve bu konuda haklı görüldükten sonra Booking.com, 2015 yılında sözkonusu olan şartları kontratlarından kaldırmıştı.
Booking.com o yıla kadar yasal olmayan şartları tam on yıllık bir süre için kullandığı için bundan zarar gören oteller şimdi de bunun için tazminat almak üzere bir dava daha açtı. Davanın sonucu henüz belli değil.Resim: AA (Tourexpi)















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!